De blindes riddere

Den verdensberømte forfatterinde Helen Keller, født døv og blind, opfordrede i 1925 lions til at være "de blindes riddere". Siden har lions arbejdet med blindesagen. Der samarbejdes med en række organisationer, blandt andet FN.

>> Læs Helen Kellers tale her.

Helen Keller
 Blind med hvid stok og førerhund

Den hvide stok og førerhundene..

De færreste ved det, men faktisk kommer de blindes hvide stok til verden i 1930, fordi et lions-medlem gav sig til at tænke efter at have set en blind forsøge at krydse en trafikeret gade.

Fra 1931 gik lions for alvor i gang med "markedsføringen", som mange steder i verden giver en særlig WHITE CANE-aktivitet.
Lions var også i forreste linje med skoler for førerhunde. Flere steder i verden driver lions stadig skoler, hvor førerhunde og blinde starter et nyt liv sammen.

Læs mere på: www.lions.dk