Formål og etik   Klubbens organisation   Lions Logo   Lions historie   De Blindes Riddere

Om Lions

Lions-klubben
En lions-klub er bygget op ganske som enhver forening med et antal medlemmer, en valgt bestyrelse, udvalg o.l. Der er medlemsmøder én til to gange om måneden. Møderne opdeles nogenlunde ligeligt mellem planlægning af et kommende arrangement, der skal skaffe eller fordele penge til et bestemt formål, samt socialt og kammeratligt samvær.

Lions bygger på at arbejde humanitært i et fællesskab, hvor den enkelte bruger af sin fritid og sine evner på at hjælpe, hvor der er behov. Det gælder både i Danmark og i udlandet. Ingen kan melde sig ind i en lions-klub, de bliver bedt om det. Vi vil gerne sikre, at folk er aktive, når de kommer - og at de er indstillet på at bruge tid og kræfter på at hjælpe andre.

Helt speciel økonomi med to adskilte pengekasser

Når lions siger, at pengene går ubeskåret til et eller andet formål, er det mere end korrekt.

En klub har to pengekasser:

Aktivitetskassen, hvor overskuddet fra aktiviteterne og de indsamlede midler opbevares inden de udbetales til forud bestemte humanitære formål.

Klubkassen, som betaler klubbens administration.
Penge heri kommer fra medlemmernes kontingent. Al administration, også driften af kontoret i Hillerød samt det internationale kontor i Oak Brook, betales af medlemmernes kontingent.

Læs mere på: www.lions.dk